Idag är det tredje påskadvent och hög tid att ställa till med kakbak! Här är mammas fantastiska recept på morotskaka, ursprungligen från Dubbelhakornas Välmående, fast jag har ökat mängden glasyr såklart.
Ingredienser:
4 ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
6 dl rivna morötter
2 dl rapsolja
Smör och ströbröd till formen
Glasyr:
150 g Philadelphiaost
100 g smör
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader och riv morötterna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver, kanel och vaniljsocker. Rör ihop med morötter, olja och ägg/sockerfluffet.
Häll i smord och bröad långpanna och grädda i 200 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna.
Blanda glasyringredienserna och vispa fluffigt. Bred över kakan. Skär upp och dö smaskighetsdöden.
Lämna ett svar