Det är nu elva månader sen jag slutade äta landlevande djur och snart fem sen jag helt lade av med de vattenlevande (med undantag för när Andreas råkade lura i mig ostronsås). Jag klarar av att äta till ca 80% ekologisk mat på helglön med teateravtal (94,2 kronor i timmen efter löneförhöjningen) och hade ätit det fullt ut om utbudet vore större.
Att börja med en liten förändring i hur ofta du äter kött och vilken kvalitet du då väljer är inte ens svårt. Köp ekologiska mejeriprodukter, ägg, potatis, choklad och kaffe – för allas skull.
Den största uppoffringen för mig har varit att sluta äta vindruvor, vilka är bland de mest giftiga livsmedlen (tillsammans med exempelvis paprika och banan) eftersom kemikalierna tränger igenom skalet och alltså inte går att skölja bort. Jag överlevde det och häromveckan hittade jag ekologiskt odlade druvor på Hemköp. Det krav- och rättvisemärkta rödvinet Raza är att rekommendera för den som är sån.
Kan vi alla bara styra upp oss för fan?
Lämna ett svar