Idag hade jag den sensationella Lisa över på lunch. Vi gjorde Jennifer Strouds eminenta linssoppa – fast jag fräser även tunna skivor av morötter och vitlök ihop med den vanliga löken (och skippar koriandern!!!). ”Vi måste ju ha BRÖD till soppan!” utropade Lisa och slängde ihop några scones medan jag mixade.
En bra grej med Lisa är att hon inte heller kan sitta still så vi får alltid så himla mycket gjort när vi umgås. Idag var frågan om vi skulle ge oss ut på äventyr eller baka tills skafferiet var tomt, och eftersom vädret var som det var föll valet på att baka.
Katten Vifslan var glad för att vi stannade hemma med henne.
Vi började med en bulldeg.
Tofslan, som är lite blyg för främlingar och hade gömt sig uppe på garderoben ett tag, kunde inte motstå dofterna som spred sig från köket. Nu kom hon smygande i hopp om att kunna stjäla lite fyllning.
Det kunde hon, och där fick Lisa en vän för livet.
”Vi måste baka något medan bullarna jäser”, sa Lisa, och det blev jordnötskakor efter recept av Dubbelhakornas Välmående. Goda, men inte perfekta för vi hade bara slätt jordnötssmör. Nästa gång gör vi med crunch och kryddar med ett par saltflingor på toppen! Extra gott är att förvara kakorna i frysen och äta dem kalla.
Det hela blev ganska tjusigt med Lisas hemliga bullknytarteknik.
Fast Andreas mobbade mig när jag skulle flytta hela matbordet bort till fönstret för att få bättre ljus. Men det är viktigt med presentation liksom och jag har ju en bloggimage att leva upp till.
Och fint blev det.
Men framför allt smakade det mycket mycket bra.
Sen hamnade alla inblandade i allvarlig bullkoma och sov i tusen år.
Lämna ett svar